Na winst tegen Mertens nu de afzegging voor US Open: nummer twee van de wereld niet op Flushing Meadows

Ook Simona Halep past voor de US Open

Na winst tegen Mertens nu de afzegging voor US Open: nummer twee van de wereld niet op Flushing Meadows
Foto: © photonews

Het vrouwentoernooi op de US Open dreigt helemaal onthoofd te worden. Nadat ze Elise Mertens pas nog klopte in de finale in Praag, kondigt Simona Halep aan dat ze niet gaat meedoen aan de US Open. Na de nummer één ontbreekt in New York dus ook de nummer twee van de wereld.

Een trip naar de VS ziet Halep niet zitten. "Na alle factoren in overweging te nemen en de uitzonderlijke omstandigheden waarin we leven, heb ik beslist dat ik niet naar New York zal reizen om de US Open te spelen", laat de Roemeense weten op Twitter.

Voorbije week stond ze dus wel wel nog te tennissen in Praag. Binnen de Europese grenzen dus. Verder wil ze niet gaan. "Ik heb altijd gezegd dat ik mijn beslissing zou laten afhangen van de gezondheid. Daarom geef ik er de voorkeur aan om in Europa te blijven en daar te blijven trainen."

Halep gunt iedereen die wel zal aantreden op de US Open alvast een fijne tijd. "Ik weet dat de USTA en de WTA enorm gewerkt hebben om een veilig event op poten te kunnen zetten. Ik wens iedereen ter plekke een succesvol toernooi." Eerder zegde ook nummer één van de wereld Ashleigh Barty af voor de US Open en onlangs paste ook Bencic, de nummer acht op de ranglijst, voor het eerstvolgende grandslamtoernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws