Van Uytvanck gaat debuut maken op toernooi dat herstart inluidt, Halep trekt zich terug uit vrees voor het virus
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van Uytvanck is er in tegenstelling tot Halep bij bij herstart van seizoen in Palermo

Van Uytvanck gaat debuut maken op toernooi dat herstart inluidt, Halep trekt zich terug uit vrees voor het virus
Foto: © photonews

Na maanden zonder competitie komt de herstart van het tennisseizoen in het vizier en Alison Van Uytvanck wil daar zeker bij zijn. Onze landgenote gaat daarom voor het eerst in haar loopbaan deelnemen aan het WTA-toernooi van Palermo. Simona Halep past voor de trip naar Italië.

Van Uytvanck speelde begin maart haar laatste wedstrijden in Lyon. Ze zal dus liefst vijf maanden geen competitie gespeeld hebben. Meer dan genoeg, oordeelt de Belgische tennisspeelster. Ze aarzelt dus niet om mee te doen aan de Palermo Ladies Open. De organisatie heeft haar deelname bevestigd.

Wie daar in principe ook ging meedoen, is Simona Halep. De Roemeense ziet echter af van een deelname. Halep laat op Twitter weten dat ze te bezorgd is om het vliegtuig te nemen nu de coronabesmettingen ook in haar land opnieuw stijgen. 

Wie vanuit Roemenië naar Italië reist moet ook twee weken in quarantaine gaan, maar de organisatie van het toernooi had Halep verzekerd dat dit niet geldt voor wie voor zijn/haar werk deze reis maakt. Halep kiest het zekere voor het onzekere. Het toernooi van Palermo gaat op 3 augustus van start. Er zal op gravel gespeeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws