BlackOut Tuesday: Van Uytvanck en allerlei andere sporters doen mee aan sociale campagne tegen racisme

BlackOut Tuesday: Van Uytvanck en allerlei andere sporters doen mee aan sociale campagne tegen racisme
Foto: © photonews

BlackOut Tuesday. Het is de hashtag die vandaag op heel wat sociale mediakanalen te bespeuren is als steunbetuiging voor de familie van George Floyd en de strijd tegen racisme. Ook tennisspeelster Alison Van Uytvanck doet eraan mee, maar ze is dus zeker niet alleen.

De dood van George Floyd, door toedoen van een politieagent die minutenlang op zijn nek ging zitten, en de rellen in Amerika raken ook de sportwereld in het hart. Vele sporters gebruiken op hun sociale media de hashtag BlackOutTuesday en bij velen van hen is de post die hierbij hoort volledig zwart.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#blackouttuesday

Een bericht gedeeld door Alison Van Uytvanck (@alison_van_uytvanck) op

Ook is dat het geval op de Instagrampagina van Alison Van Uytvanck. Zeker in Amerika is het thema uiteraard niet weg te denken uit de nieuwsupdates en de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap. Wie de actie op sociale media dus ook ondersteunen zijn speelsters als Serena Williams en Coco Gauff.

Ook onder andere in het basketbal, met posts van onze Ann Wauters en LeBron James, en in het voetbal, met posts van verschillende Belgische voetballers, leven vele atleten mee.

Lees dus ook zeker dit artikel hierover op onze zustersite Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws