Kirsten Flipkens vindt nieuwe uitdaging en komt met cijfers over haar urenlange fietstocht
Redactie
| 1 reacties

Flipkens ging zaterdag liefst tweehonderd kilometer fietsen

Kirsten Flipkens vindt nieuwe uitdaging en komt met cijfers over haar urenlange fietstocht
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens is genoodzaakt haar tennisracket even links te laten liggen, maar blijft wel enorm actief in deze coronaperiode. Daarvoor doet ze beroep voor een ander hulpmiddel: de fiets. Die haalt ze regelmatig van stal en niet zomaar voor kleine tochtjes.

Flipkens is immers op en top een atlete, dat blijkt dezer dagen nog maar eens. De mooie zaterdag waar we van konden genieten, kon Flipkens niet zomaar laten passeren. "Het weer en vooral de benen waren te goed om er geen gebruik van te maken", lacht ze op Twitter. "Ik had nood aan een uitdaging na meer dan een maand zonder uitdaging."

Dat is goed te zien aan de cijfers die ze na haar tocht kan voorleggen. Exact 200,62 kilometer legde de tennisspeelster op haar fiets af. Toch al een ferme afstand waar niet iedereen zich aan waagt. Dit deed ze in zeven uur, tien minuten en acht seconden.

Voor een sportster als Flipkens is het natuurlijk wel van belang om ook in de periode zonder competitie fit te blijven. Dankzij haar fietstocht verbruikte ze 2561 calorieën.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws