Ook organisatie Wimbledon komt met statement nadat uitstel Roland Garros op kritiek stuit
Redactie
| 1 reacties

Wimbledon gaat voorlopig nog door zoals gepland

Ook organisatie Wimbledon komt met statement nadat uitstel Roland Garros op kritiek stuit

De Australian Open heeft wel nog kunnen plaatsvinden, maar nu zou het even kunnen duren eer we weer grandslamtennis te zien krijgen. Roland Garros is uitgesteld naar het einde van september. De grote vraag is nu: wat betekent dat voor Wimbledon?

Gaat Wimbledon wel nog door van 29 juni tot 12 juli en zou het dan voor Roland Garros afgewerkt worden? Of moeten The Championships eveneens worden opgeschoven of zelfs geannuleerd worden? Voorlopig houdt men nog vast aan de eerste optie.

De All England Club, kortweg het AELTC, heeft een statement gepubliceerd. "Het AELTC blijft voortdurend de situatie rond het coronavirus monitoren en werkt nauw samen met de overheid en de relavante autoriteiten inzake volksgezondheid", klinkt het.

Men wil Wimbledon wel laten doorgaan in de zomer, maar tekent ook voorbehoud aan. "Hoewel we The Championships blijven plannen op het hiervoor voorziene moment, blijft het een situatie die constant evolueert."

Het uitstel van Roland Garros kreeg immers al kritiek, ook uit hoek van de spelers/speelsters. Sorana Cristea klaagde dat zij het via de media moesten vernemen. Naomi Osaka reageerde eveneens met een tweet: "Excusez moi??" De timing, ook met het oog op de US Open, lijkt een moeilijke zaak te worden

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws