Tenniskalender verder door mekaar geschud: Fed Cup Finals met zekerheid uitgesteld
Redactie
| 0 reacties

Eindronde Fed Cup uitgesteld vanwege het coronavirus

Tenniskalender verder door mekaar geschud: Fed Cup Finals met zekerheid uitgesteld
Foto: © photonews

Onlangs plaatste België zich in Kortrijk dankzij een overwinning tegen Kazakhstan voor de Fed Cup Finals, oftewel voor de eindronde die in april zou doorgaan in het Hongaarse Boedapest. Ruim een maand op voorhand is al duidelijk dat het event niet in de voorziene periode kan plaatsvinden.

De Hongaarse regering heeft immers beslist dat indoorevenementen met meer dan honderd aanwezigen niet kunnen doorgaan. Er zit dus weinig anders op dan een andere datum te zoeken voor de eindronde van de Fed Cup. "Het is met spijt dat de ITF het uitstellen van de Fed Cup Finals aankondigt. De organisatoren zullen tickethouders contacteren binnen de 48 uur om hen te informeren over hun opties."

De ITF gaat nu overleg plegen met de voornaamste stakeholders, zoals de Hongaarse regering, de Hongaarse tennisfederatie en de WTA om een gepaste datum te vinden om de landencompetitie te laten plaatsvinden. Heel erg lang kan het daar niet mee wachten. Op de Fed Cup Finals kunnen speelsters zich immers plaatsen voor de Olympische Spelen.

Naast de eindronde zijn enkele play-off matchen uit de Fed Cup die op andere locaties zouden doorgaan opp 17 en 18 april meteen ook uitgesteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws