Afscheid van Sharapova: Tien jaar lang bestbetaalde sportvrouw ter wereld, stijlicoon en trommelvliesterrorist
Redactie
| 5 reacties

Het onvermijdelijke afscheid van Sharapova

Afscheid van Sharapova: Tien jaar lang bestbetaalde sportvrouw ter wereld, stijlicoon en trommelvliesterrorist

Woensdag kondigde Maria Sharapova haar afscheid van het tennis aan. Het lichaam en vooral de schouder van de Russische schone wilden al een tijdje niet meer mee.

2004: de eerste Russische en de op één na jongste speelster die Wimbledon won. 2005: al een weekje nummer één van de wereld. Ze was toen amper achttien. Overbodig om te zeggen dat haar carrière fenomenaal begon. 

Masha zou uiteindelijk vijf grandslamtoernooien binnenhalen. Ze won enkel twee keer in Parijs en werd in 2012 de tiende speelster uit de geschiedenis die een 'Career Slam' won.

Je zal ver moeten zoeken naar iemand die haar de beste speelster ooit zal noemen. Toch was ze tien jaar lang de bestbetaalde sportvrouw ter wereld. Mede dankzij haar uitstraling en haar modellenwerk, uiteraard.

Tussen 2004 en 2016 was Sharapova één van de beste speelsters ter wereld. Vier keer sloot ze het jaar af als nummer één van de wereld en vijf keer als tweede.

Constant op heel hoog niveau dus. Tot ze geschorst werd voor het gebruik van meldonium en die dekselse schouder begon op te spelen. De laatste jaren ging het een stuk lastiger.

Dit jaar verscheen ze nog wel op de Australian Open, maar moest ze in twee sets (6-3 en 6-4) de duimen leggen voor Donna Vekic. Het zou haar laatste profwedstrijd worden.

Sharapova viel op met haar powertennis. Met haar uiterlijk. Én met haar stemgeluid. Ze overschreed ooit de kaap van de honderd decibel op de baan. The Queen of Scream. Op alle vlakken opmerkelijk. Het tennis zal haar missen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws