šŸŽ„ Djokovic kiest de ingrediĆ«nten voor de ideale tennisspeler en opteert voor backhand Goffin
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
šŸŽ„ Djokovic kiest de ingrediĆ«nten voor de ideale tennisspeler en opteert voor backhand Goffin
Foto: © photonews

Op de vernieuwde Davis Cup kwam ook Novak Djokovic in actie en in een filmpje vroeg de organisatie hem om de ideale tennisspeler samen te stellen. Uit het slagenarsenaal van Federer kon hij niet kiezen, want de Zwitser speelde niet mee. Wie wel aan bod kwam? David Goffin.

Djokovic koos voor de backhand van Goffin. "Ik hou van zijn tweehandige backhand. Die is vrij vlak. Wat betekent  dat hij de bal graag snel neemt, wat hem toelaat om daarna het spel te dicteren. Hij mist weinig met de backhand. Zijn voorbereiding is naturel. Hij kan langs de lijn gaan of cross-court spelen. Het is zeker één van de beste shots in zijn spel", is de Serviër vol lof over de bewuste slag van onze landgenoot.

Uiteraard moest Djokovic nog andere keuzes maken. Hij verkoos de forehand van Nadal, het talent van Auger-Aliassime en Shapovalov,  de mentaliteit van Nadal, de fysiek van Monfils, de opslag van Kyrgios, de return van zichzelf en de volley van Mahut.

Voor het voetenwerk dacht Djokovic dan toch ook weer aan Goffin. "Het zou een combinatie zijn van Nadal, mezelf, Goffin en Auger-Aliassime.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws