Halep raast na zege tegen Mertens door, andere grandslamkampioene voor het eerst bij laatste vier in Melbourne

Simona Halep en Garbiñe Muguruza naar halve finales Australian Open

Halep raast na zege tegen Mertens door, andere grandslamkampioene voor het eerst bij laatste vier in Melbourne
Foto: © photonews

De halve finales zijn bekend in het dames enkelspel op de Australian Open. Barty en Kenin waren al zeker van hun plek bij de laatste vier en zullen het tegen mekaar opnemen. De andere halve finale gaat tussen Simona Halep en Garbiñe Muguruza.

In de vorige ronde had Elise Mertens aardig wat weerwerk geboden tegen Simona Halep, die het weliswaar haalde in twee sets. Dat dit toch een verdienstelijke prestatie was van de Belgische bleek eens te meer  in de kwartfinale van Halep. De Roemeense liet Anett Kontaveit immers geen schijn van kans: met tweemaal 6-1 werd de Estse huiswaarts gestuurd.

Muguruza moest er harder voor werken tegen de Russische Pavlyuchenkova. Bij 5-5 in de eerste set en 2-2 in de tweede kon de Spaanse wel telkens een kloofje slaan en dat bleek voldoende om de kwalificatie veilig te stellen. Het werd 7-5 en 6-3.

PRIMEUR VOOR MUGURUZA

Halep en Muguruza komen nu tegen elkaar uit in de halve finales. Muguruza kende na winst op Roland Garros in 2016 en op Wimbledon in 2017 een paar  mindere jaren en zit nu voor het eerst in haar carrière bij de laatste vier i n Melbourne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws