Sterke Mertens zet puntjes op de i en plaatst zich zonder enige moeite voor derde ronde

Elise Mertens heeft geen kind aan Heather Watson op Australian Open

Sterke Mertens zet puntjes op de i en plaatst zich zonder enige moeite voor derde ronde
Foto: © photonews

Die halve finale van vorig jaar motiveert. Elise Mertens raast door de eerste ronden van de Australian Open alsof het niets is. Nochtans kondigde haar tweede partij zich aan als een ferme test, maar opnieuw verspeelde Mertens weinig energie op de baan.

Tegenstandster was Heather Watson, een Britse van wie Mertens onlangs nog verloor in de kwartfinales van Hobart na een marathonmatch. Deze keer zou het echter helemaal anders lopen. Bij 2-2 kon Mertens voor het eerst een kloofje slaan. Ze ging 'op love' door de opslag van haar opponente en bevestigde nadien op haar eigen service.

Mertens diepte nadien haar voorsprong nog uit en wist bij de tweede setbal de set binnen te halen. Nadien had Watson helemaal niets meer in te brengen tegen Mertens, die punt na punt binnenhaalde. Liefst zeven games na mekaar gingen naar de Belgische. Goed om de zege veilig te stellen met 6-3 en 6-0 in minder dan een uurtje tennis.

Mogelijk gaat Mertens net na haar eersterondepartij nog wat bijtrainen om het nodige ritme op te doen. In de derde ronde treft ze de Amerikaanse Cici Bellis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws