Toppers Dimitrov en Berrettini moeten het hoofd buigen voor Amerikanen Paul en Sandgren in 5-setters

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Toppers Dimitrov en Berrettini moeten het hoofd buigen voor Amerikanen Paul en Sandgren in 5-setters
Foto: © photonews

In de eerste rondes van de Australian Open vallen de prestaties van de Amerikanen op. Topspelers Matteo Berrettini en Girgor Dimitrov moesten het hoofd buigen.

De Amerikanen Tennys Sandgren (ATP-100) en Tommy Paul (ATP-80) hebben op woensdag het spektakel verzorgd op de Australian Open. Sandgren stond voor een loodzware klus tegen de Italiaan Matteo Berrettini (ATP-8), maar Sandgren liet dat niet aan zijn hart komen. De 28-jarige Amerikaan won de eerste twee sets met 6-7 (7/9) en 4-6. Berrettini nam wat langere rustpauzes en kwam zo toch weer in de match. De Italiaan haalde de twee sets achterstand op met 6-4 en 6-2, maar moest in het slot toch weer inbinden. Sandgren ging door de opslag van Berrettini en gaf dat niet meer af: 5-7. In de volgende ronde neemt hij het op tegen zijn landgenoot en opslagkanon Sam Querrey (ATP-45).

Tommy Paul kon vertrouwen putten uit de prestatie van Grigor Dimitrov en speelde een uitstekende partij. Net zoals bij Sandgren gingen de eerste twee sets naar Paul met 6-4 en 7-6 (8/6). Dimitrov reageerde met 3-6 en 6-7 (3/7), maar in de laatste set nam de jonge en uiterst talentvolle Paul weer over. Hij won na een super tiebreak met 10-3 de laatste set en staat zo in de derde ronde. Daarin komt hij de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-67) tegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws