Eens niet Kyrgios die instort: Tsitsipas bezeert vader met racket en krijgt preek van zijn moeder
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Stefanos Tsitsipas verloor even de pedalen na verlies van eerste set tegen Kyrgios

Eens niet Kyrgios die instort: Tsitsipas bezeert vader met racket en krijgt preek van zijn moeder
Foto: © photonews

In wedstrijden van Nick Kyrgios is altijd wel iets te zien, maar deze keer was het zijn tegenstander Stefanos Tsitsipas die even het noorden kwijt was. De jonge Griek kon niet goed verkroppen dat hij de eerste set verloor in de tiebreak. Uitgerekend zijn vader moest het bekopen.

Kyrgios had de eerste set binnengehaald door de tiebreak te winnen met 9-7, terwijl Tsitsipas op een bepaald moment ook een setbal had. Het verliezen van de eerste set kwam dus hard aan: het nummer zes van de wereld begon wild met zijn racket te slaan toen hij naar de kant ging.

Daarbij raakte hij met zijn racket ook de arm van de kapitein van het Griekse team op de ATP Cup... Apostolos Tsitsipas, tevens zijn vader. Tsitsipas senior had zijn arm duidelijk bezeerd en ging verder weg van zijn zoon zitten. Die kreeg ook nog een waarschuwing van de umpire en een preek van zijn moeder.

PER ONGELUK

Op de persconferentie na match vertelde Stefanos Tsitsipas dat het per ongeluk gebeurde. Er zouden nadien overigens nog twee tiebreaks volgen, die netjes verdeeld werden. Zo trok Kyrgios dus finaal aan het langste eind met 7-6 (9/7), 6-7 (3/7) en 7-6 (7/5).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws