Alison Van Uytvanck blijft het zwarte beest voor landgenote
Redactie
| 0 reacties

Van Uytvanck wint al voor de vierde maal van Bonaventure

Alison Van Uytvanck blijft het zwarte beest voor landgenote
Foto: © photonews

Tijdens de Fed Cup zijn ze goede vriendinnen, maar op de WTA-tour gaan Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure uiteraard elk voor eigen succes. Zeker wanneer ze het tegen elkaar moeten opnemen, zoals in Linz het geval was. Van Uytvanck won net zoals in de eerdere onderlinge ontmoetingen.

Reeds drie keer hadden Van Uytvanck en Bonaventure elkaar partij gegeven. Het laattst nog niet zo lang geleden in Hiroshima. Elke maal was Van Uytvanck als winnares van de baan gestapt. Bonaventure was in Linz opgevist als lucky loser voor de eerste ronde, maar kon niet verrassen.

TWEE BREAKS IN ELKE SET

Van Uytvanck gaf van bij de eerste slagenwisseling aan wie de speelster met het meeste vertrouwen was. In september won ze nog het toernooi van Tashkent. In Linz kwam ze meteen 2-0 voor tegen haar landgenote en haalde ze de eerste set binnen met een blanco spel op de service van haar tegenstandster.

In het begin van set twee trok Van Uytvanck aan het langste eind in enkele gelijkopgaande spelletjes. Bonaventure deed nadien nog wat ze kon, maar dat bleek niet voldoende te zijn. Van Uytvanck plaatste zich vlot met 6-3 en 6-2 voor de tweede ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws