Topreekshoofd stopt opmars Murray en ligt nog op schema voor titel in China Open
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Dominic Thiem houdt Andy Murray uit halve finales in Peking

Topreekshoofd stopt opmars Murray en ligt nog op schema voor titel in China Open

David Goffin staat in de halve finales van het ATP-toernooi van Tokio, maar ook elders in Azië ligt nu vast wie de laatste vier heeft bereikt. Op de China Open was het grote verhaal tot dusver de overwinningen van Andy Murray. Aan zijn zegereeks is een einde gekomen.

Thiem - Murray was de meest spraakmakende affiche in de kwartfinales: het eerste reekshoofd tegen een drievoudig grandslamwinnaar. De Oostenrijker schoot het best uit de startblokken en had meteen een break beet. Thiem bouwde die voorsprong verder uit en haalde de eerste set vlot binnen.

MURRAY STRIBBELT NOG TEGEN

Nadat het ook in set twee meteen 2-0 werd, leek de wedstrijd al beslecht. Bij 5-3 mocht Thiem serveren voor de winst. Murray haalde dan toch de vechter in zichzelf boven, brak terug en dwong nog een tiebreak af. Die ging dan toch naar Thiem, die bij zijn tweede matchbal toesloeg. Zo werd het 6-2 en 7-6 (7/3).

Dominic Thiem komt in de halve finales uit tegen Karen Khachanov. Opvallend: de Rus staat in de onderlinge ontmoetingen met 3-1 voor. Tweede reekshoofd Alexander Zverev en derde reekshoofd Stefanos Tsitsipas bekampen elkaar in de andere halve finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws