Test na test voor Murray onderweg naar oude vorm en Australian Open: nummer 5 van de wereld is volgende proef
Redactie
| 0 reacties

Andy Murray laat in China positieve resultaten optekenen

Test na test voor Murray onderweg naar oude vorm en Australian Open: nummer 5 van de wereld is volgende proef
Foto: © photonews

Het is moeilijk om uitspraken te doen over het niveau van Andy Murray sinds zijn terugkeer na een ingrijpende heupoperatie, maar de Brit laat wel aardige resultaten optekenen in China.

Het is sowieso te vroeg om al over de Murray van weleer te spreken, maar het is leuk om de olympische kampioen van 2012 en 2016 weer wedstrijden te zien winnen. In augustus ging hij nog twee keer onderuit in de eerste ronde van Winston-Salem en Cincinnati.

Hij liet de US Open schieten omdat hij pas aan een grans slam wou deelnemen als hij min of meer zijn oude niveau haalt. Ondertussen won hij twee matchen in Mallorca, om daarna uitgeschakeld te worden tegen het nummer 240 van de wereld. Zelf bekleedt Murray plaats 503 op de ATP-ranking.

Tegen de grote drie in januari

Momenteel is de Schot in Beijing en daar schakelde hij Cameron Norrie (ATP 69) en Matteo Berrettini (ATP 13) uit. In de kwartfinale staat misschien wel Murrays grootste test sinds zijn rentree te wachten: een duel met Dominic Thiem (ATP 5).

Deze maand treedt de 32-jarige Schot ook aan in ons land op de European Open en zo probeert hij zich stilaan klaar te stomen voor de Australian Open in januari, want dan wil hij écht klaar zijn om zich te meten met zijn drie grote rivalen van weleer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws