Bijzonder sterke David Goffin zet scheve situatie recht en staat in de 1/8ste finale
Redactie
| 15 reacties

Goffin wint na dik 2 uur in 3 sets van Carreno Busta

Bijzonder sterke David Goffin zet scheve situatie recht en staat in de 1/8ste finale
Foto: © photonews

In het ATP-toernooi van Tokio was onze landgenoot David Goffin opnieuw aan de beurt. Hij had het lang niet makkelijk met de Spanjaard Pablo Carreno Busta, maar schakelde hem alsnog uit.

Nadat Goffin (ATP-15) een tweetal weken geleden uitgeschakeld werd in het ATP-toernooi van Metz door Pablo Carreno Busta (ATP-39) keek hij de Spanjaard op woensdag opnieuw in de ogen. De Spanjaard zit in een goede periode want hij wist eind september nog het ATP-toernoi van Chengdu te winnen door onder meer Paire en Shapovalov te verslaan.

Goffin leek opnieuw zijn meerdere te moeten erkennen in Carreno Busta want de eerste set ging na nauwelijks 29 minuten met 6-1 naar de Spanaard. Goffin reageerde en pakte zowaar de tweede set na een verbluffende tiebreak: 7-6 (10/8).

Verbluffende slotset

Carreno Busta was vervolgens helemaal het noorden kwijt en de Luikenaar was niet meer te stoppen. Goffin won zowaar de slotset met 6-0 en mag zich opmaken voor de 1/8ste finales. Daarin komt hij de talentvolle Canadees Denis Shapovalov tegen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws