🎥 Kyrgios maakt het opnieuw te bont: 'bad boy' gooit met stoel en wordt gediskwalificeerd in Rome
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Nick Kyrgios wordt gediskwalificeerd op het ATP-toernooi van Rome

🎥 Kyrgios maakt het opnieuw te bont: 'bad boy' gooit met stoel en wordt gediskwalificeerd in Rome
Foto: © photonews

Donderdag postten we op deze website nog een artikel over Nick Kyrgios die zijn collega's Novak Djokovic en Rafael Nadal niet spaarde, maar de Australiër heeft opnieuw alle mogelijke grenzen overschreven op het ATP-toernooi van Rome.

Kyrgios (ATP 36) is andermaal zijn boekje te buiten gegaan. De Australiër werd gediskwalificeerd in zijn duel tegen de Noor Casper Ruud (ATP 76). Die uitsluiting kwam er omdat Kyrgios eerst zijn racket stuk sloeg, daarna met een stoel smeet en ook nog enkele keren uithaalde naar het aanwezige publiek in de Italiaanse hoofdstad. 

Bij een 2-1 achterstand in de derde set vond de umpire het welletjes geweest. Hij gaf Kyrgios een 'game penalty'. Na een nieuwe woede-uitbarsting stapte Kyrgios zelf van het veld, waardoor hij automatisch gediskwalificeerd werd en al zijn prijzengeld en ATP-punten kwijt is in Rome. Kyrigos mag zich mogelijk ook nog aan een fikse boete en/of schorsing verwachten. 

De Noor Ruud kreeg zo een ticket voor de achtste finales cadeau. Daarin neemt hij het op tegen de Argentijn Juan-Martin Del Potro (ATP 9), die onze landgenoot David Goffin uit het toernooi kegelde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws