Roland Garros moet het stellen zonder tweevoudig winnares na aanhoudende problemen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Maria Sharapova moet verstek geven voor Roland Garros

Roland Garros moet het stellen zonder tweevoudig winnares na aanhoudende problemen
Foto: © photonews

Het viel reeds enigszins te vrezen en het is inmiddels ook formeel: door problemen eerder dit jaar aan de rechterschouder geraakt Maria Sharapova niet klaar voor Roland Garros. Het tweede grandslamtoernooi van het jaar mist dus alvast één grote naam op de affiche.

Het is nog niet het jaar van Maria Sharapova geweest. De Russin heeft in 2019 tot dusver amper acht wedstrijden gespeeld. De moeilijkheden begonnen toen ze eind januari forfait moest geven voor haar tweederondepartij in Sint-Petersburg.

Het is ondertussen dus al drie en een halve maand geleden dat ze nog een wedstrijd heeft gespeeld. Toen Sharapova ook paste voor het WTA-toernooi van Rome, was dat al een teken aan de wand voor Roland Garros. De ex-laureate bevestigt nu dat ze niet van de partij zal zijn op het toernooi dat ze won in 2012 en 2014.

TRAININGEN HERVAT

Er is echter ook een klein beetje goed nieuws. De voormalige nummer één van de wereld heeft de training wel al kunnen hervat en vindt stilaan weer de kracht in haar schouder. Daar meteen deelname aan een grandslamtoernooi aan koppelen, is echter te zwaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws