Enfant terrible doet het weer: "Nadal is een zuurpruim" & "Djokovic zijn obsessie om op Federer te lijken is irritant"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties

Nick Kyrgios haalt uit naar Rafael Nadal en Novak Djokovic

Enfant terrible doet het weer: "Nadal is een zuurpruim" & "Djokovic zijn obsessie om op Federer te lijken is irritant"
Foto: © photonews

In een podcast van de New York Times heeft Nick Kyrgios nog eens het beste van zichzelf gegeven. De 24-jarige Australiër haalde onder meer uit naar Rafael Nadal en Novak Djokovic.

'Bad boy' Nick Kyrgios zorgt altijd voor spektakel op én naast de baan. Deze keer deed hij het opnieuw naast het court door in een podcast '‘No Challenges Remaining' geen blad voor de mond te nemen als het over enkele collega's ging. Zo kregen Rafael Nadal en Novak Djokovic het zwaar te verduren. 

Nadal, die eerder al liet ontvallen dat Kyrgios geen respect heeft, is volgens de Australiër een zuurpruim. "Hij is mijn tegenpool. HIj zal zelden iets slecht zeggen over een tegenstander. Maar als hij verliest... Dan is het precies of je geen respect meer voor hem hebt. Waarom kan Nadal niet begrijpen dat wij anders zijn? Hij vraagt zich af waarom ik zulke dingen doe en waarom ik antwoord op mensen uit het publiek. Ik krijg gewoon geen respect. Daarom dus."

Federer de grootste ooit

Gelukkig heeft Kyrgios wel meer respect voor 's werelds nummer één. Op het veld dan toch. "Djokovic is een echte kampioen, één van de beste spelers die we ooit zullen zien. Ik denk dat hij de grootste ooit kan worden. Hij kan nog meer grandslams dan Federer winnen. Maar hij gaf op de Australian Open op omdat het te warm was. Zo kan je niet de grootste ooit zijn. Dat zal voor mij altijd Roger Federer zijn. Dat bewees Federer al op elke ondergrond."

Maar Djokovic krijgt er dus ook van langs. "Zijn ziekelijke obsessie om zo geliefd als Federer te zijn stoort mij enorm. Het is zielig hoe hij zijn overwinningen viert. Nadal en Djokovic zijn geen slechte kerels, maar ik kan gewoon niet tegen die viering. Als ik Djokovic volgende keer klop, dan zal ik ook zo vieren. Dat zou toch geweldig zijn?"

Oh ja, sappig detail: Kyrgios speelde al twee keer tegen Djokovic. En wie won er telkens? Kyrgios

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws