David Goffin zet achterstand vlot recht en legt drievoudig grandslamwinnaar over de knie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

David Goffin klopt Stan Wawrinka in drie sets in Rome

David Goffin zet achterstand vlot recht en legt drievoudig grandslamwinnaar over de knie
Foto: © photonews

Een opsteker van formaat voor David Goffin in Rome. Dat kon 's lands beste mannelijke tennisser wel gebruiken. In Italië was zijn tegenstander in de eerste ronde niemand minder dan Stan Wawrinka, voormalig nummer drie van de wereld. Goffin won met 4-6, 6-0 en 6-2.

Goffin stond onder druk, want bij een nederlaag zou hij uit de top dertig tuimelen op de wereldranglijst. In het achtste spel van de eerste set ging het alarm al lichtjes af. Na een gelijkopgaand begin van de match keek Goffin voor het eerst tegen breakpunten aan. De derde breakkans was de goede voor Wawrinka. Er volgde nog wel een rebreak, maar op de eigen service moest Goffin dan toch de set inleveren.

DROGE 6-0 IN TWEEDE SET

Zo stond onze landgenoot met de rug tegen de muur, maar in het vervolg van de partij toonde hij zich veruit de betere speler. Goffin haalde een veel hoger percentage gewonnen punten op de eerste opslag en was dan ook constant gevaarlijk op de service van Wawrinka. De Zwitser kreeg zelfs een 'bagel' om de oren.

In set drie ging Goffin verder op hetzelfde elan. Zijn tegenstander werd nog twee spelletjes gegund, maar meer niet. Na bijna twee uur tennissen stapte Goffin als winnaar van de baan. Verder verval op de wereldranglijst is zo voorlopig afgelast.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws