Bloed, zweet en tranen: Roger Federer kruipt door het oog van de naald tegen taaie Fransman
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Roger Federer redt twee matchballen en staat in kwartfinales Madrid

Bloed, zweet en tranen: Roger Federer kruipt door het oog van de naald tegen taaie Fransman
Foto: © photonews

Roger Federer zit bij de laatste acht op het ATP-toernooi van Madrid, al heeft dat bloed, zweet en tranen gekost. De Zwitser kroop door het oog van de naald tegen de Fransman Gaël Monfils.

Roger Federer (ATP 3) is dus na drie jaar afwezigheid prima aan zijn gravelseizoen begonnen. Al kende de Fed Express wel alle moeite van de wereld in zijn achtste finale. Nochtans zag het er na de eerste set bijzonder goed uit voor de 37-jarige Federer. 

Federer liet Monfils (ATP 18) alle hoeken van het terrein zien in de eerste set en won die set overtuigend met 6-0. De tweede set moest hij met 4-6 aan de Fransman laten en de derde set werd een thriller van formaat. 

Matchballen gered

Bij 5-4 in het voordeel van Monfils redde de Zwitser twee matchballen op zijn eigen opslag. Het kwam tot een tiebreak en daarin bleef Federer koelbloedig, 7-6 (7/3). 

In de kwartfinale komt Federer de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 5) tegen. Thiem zit in bloedvorm de laatste weken en klopte in zijn achtste finale de Italiaan Fabio Fognini (ATP 12) met 6-4 en 7-5. Federer gaat in Madrid voor een derde eindzege. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws