Totaal absurd: opslagkanonnen maken van halve finale epische strijd van meer dan zes en een half uur!

Nadal - Djokovic was zogezegd de meest spraakmakende halve finale, maar Anderson en Isner lieten beide wereldtoppers urenlang in de wachtkamer. De Zuid-Afrikaan haalde het in de tweede langste match ooit op Wimbledon met 26-24 in de laatste set!

Gezien de sterkte van de services van Anderson en Isner, was het geen verrassing dat er in de eerste set meteen tiebreak aan te pas kwam. Anderson, die in de kwartfinales Federer had geklopt, werkte een setbal weg en ging via drie gewonnen punten op rij naar 8-6-winst.

Ook aan het eind van de tweede set had het publiek op Centre Court nog altijd geen break gezien. Isner nam deze keer een uitstekende start in de tiebreak. Hij zag zijn 0-5-voorsprong in de breaker weliswaar slinken, maar gaf de setwinst niet meer uit handen. Het werd 5-7 voor de Amerikaan.

DRIE TIEBREAKS

Anderson zorgde uiteindelijk toch voor de eerste break uit de match, maar werd zowaar meteen teruggebroken. Een derde tiebreak was een feit. Het werd een knotsgekke tiebreak waarin beide spelers kansen hadden om te winnen en dan nog wel op hun eigen opslag. Isner redde twee setballen en trok met 9-11 dan toch aan het langste eind.

Stilaan kwamen er toch meer openingen op de service van beide heren en de volgende set leverde zowaar drie breaks op. Het was Anderson die een keertje meer door de opslag van de tegenstander ging waardoor de wedstrijd beslist werd in een vijfde en laatste set.

LAATSTE SET DUURT BIJNA DRIE UUR

Ook daarin moest er een verschil van twee games zijn en dat leek er maar niet van te komen. Deze set op zich duurde zowaar bijna drie uur. Isner had het fysiek het moeilijkst. De Amerikaan ging desondanks lang mee, maar begaf uiteindelijk dan toch. Anderson won met 7-6 (8/6), 6-7 (5/7), 6-7 (9/11), 6-4 en 26-24(!) en staat in de finale.