King Roger mikt op negende Wimbledon-kroon terwijl outsiders hopen op verrassing

King Roger mikt op negende Wimbledon-kroon terwijl outsiders hopen op verrassing

Het gras van Wimbledon: het blijft voor alle tennissers iets speciaal. Niet in het minst voor Roger Federer, die er zijn negende eindzege zal najagen. Al is er, anders dan op Roland Garros, misschien toch een kleine opening voor de schaduwfavorieten.

Vanaf maandag kunnen de beste tennissers ter wereld weer hun kunstjes tonen op het heilige gras. Ook bij het derde grandslamtoernooi gaat de focus naar de twee mannen die het jaar domineren, Rafael Nadal en Roger Federer. Laatstgenoemde zal zeker gemotiveerd zijn door het feit dat Nadal al zijn elfde Roland Garros-zege veroverde. Federer wil op Wimbledon niet te ver achter blijven.

De topfavoriet heeft ook alles in het werk gesteld om top te zijn op 'zijn' toernooi. Federer wilde er zelfs Roland Garros voor over slaan. De Zwitser won het toernooi van Stuttgart en stond in Halle in de finale. Op de ondergrond waarop een goede opslag cruciaal is en spelers die goed bewegen het best tot hun recht komen, voelt King Roger zich nog altijd opperbest.

GROEIEN

Nadal is op basis van zijn klasse de meest gevaarlijke uitdager, maar de Spanjaard speelde nog geen enkele officiële match op gras in 2018. Hij gaat dus proberen om op Wimbledon de overgang van gravel naar gras te verteren. Het is dus zaak om de eerste ronden te overleven. Als dat lukt, zal Nadal ongetwijfeld groeien in het toernooi.

BAD BOY KYRGIOS

Voorts zijn er nog een rist outsiders die ook wel denken kans te maken. De wijziging van ondergrond zal Novak Djokovic zeker goed doen. De Serviër zou voor het eerst in lang nog eens zwaar kunnen uitpakken op een grandslamtoernooi. De service van bad boy Nick Kyrgios draait ook op volle toeren. Genoeg eerste opslagen binnen krijgen, kan voor hem de sleutel zijn om een kortsluiting in zijn hoofd te voorkomen.

Marin Cilic heeft op Queen's nog eens getoond hoe goed hij op gras uit de voeten kan. Hij kan op de grasbanen zijn zware forehand meer in stelling brengen. Juan Martin Del Potro was goed op Roland Garros en Alexander Zverev speelde een puik gravelseizoen. Hun service moet op Wimbledon nu nog meer schade gaan aanrichten. De Kroaat Borna Coric klopte Federer in Halle en dat zijn natuurlijk fameuze adelbrieven.

AANPASSING

In België kijken we nu natuurlijk uit naar David Goffin, die geen voorbereiding kende. Dat kan wel een heikel punt zijn, maar in de eerste ronden kan onze landgenoot natuurlijk vertrouwen opdoen. De loting is redelijk gunstig. Als voor Goffin de aanpassing goed verloopt, ligt het halen van de tweede week zeker binnen de mogelijkheden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws