Elise Mertens maakt het ex-winnares Venus Williams knap lastig en kan Wimbledon met opgeheven hoofd verlaten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Elise Mertens maakt het ex-winnares Venus Williams knap lastig en kan Wimbledon met opgeheven hoofd verlaten

Elise Mertens heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op Wimbledon, de derde grandslam van het seizoen. De jonge Limburgse gaf Venus Williams de overwinning zeker niet cadeau en verweerde zich kranig, maar ging na twee sets onderuit.

Elise Mertens keek al vroeg in de eerste set tegen een break aan. Maar de Limburgse toonde zich weerbaar en knokte terug tot 3-3. Beide speelsters behielden hun opslagspelletjes en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen.

Het werd een spannende tiebreak, maar uiteindelijk trok de Amerikaanse met 9/7 aan het langste eind. Mertens hield tot 2-2 in de tweede set goed stand, maar moest dan toch haar opslag prijsgeven. Williams leidde met 4-2, het zag er benard uit voor onze 21-jarige landgenote.

Regenpauze

Bij 5-3 in het voordeel van Williams was de regen spelbreker. Beide speelsters moesten even gaan schuilen, maar konden snel opnieuw hernemen. Mertens won haar eigen opslagspelletje nog, maar kon Williams niet meer breken. De oudste van de Williams-zusjes maakte het af met 6-4 en staat zo in de tweede ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws