Alison Van Uytvanck heeft nog één overwinning nodig voor ticket Wimbledon

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Alison Van Uytvanck heeft nog één overwinning nodig voor ticket Wimbledon

Alison Van Uytvanck staat op één overwinning van de hoofdtabel van Wimbledon, de derde grandslam van het seizoen. De Vlaams-Brabantse won na een driesetter haar tweede kwalificatiewedstrijd en staat zo in de derde voorronde.

Alison Van Uytvanck (WTA 98) moest in haar tweede kwalificatieronde voorbij thuisspeelster Katy Dunne, de nummer 286 van de wereld. Maar na een felbevochten driesetter trok de Vlaams-Brabantse uiteindelijk aan het langste eind.

Van Uytvanck won de eerste set met 7-5, maar Dunne hing de bordjes met 3-6 in evenwicht. In de beslissende derde set snelde onze landgenote naar een 6-2 overwinning. De Grimbergse moet het in haar laatste voorronde opnemen tegen Myrtille Georges, de nummer 230 van de wereld.

Vierde Belgische?

De Française schakelde in haar tweede voorronde de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 143) uit met 6-2 en 6-4. Indien Van Uytvanck zich plaatst voor de hoofdtabel, is ze na Elise Mertens (WTA 56), Kirsten Flipkens (WTA 86) en Yanina Wickmayer (WTA 95) de vierde Belgische vrouw met een ticket voor Wimbledon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws