Fantastisch: amper 20 jaar oud en nu al de gravelkoningin op Roland Garros na felbevochten zege
Redactie
| 7 reacties

Amper 20-jarige Jelena Ostapenko wint Roland Garros

Fantastisch: amper 20 jaar oud en nu al de gravelkoningin op Roland Garros na felbevochten zege

Jelena Ostapenko heeft op amper 20-jarige leeftijd haar eerste grandslamtitel gewonnen. De Letse rekende na drie sets af met de Roemeense Simona Halep.

Ostapenko begon als een wervelwind aan haar eerste finale. Ze ging meteen op love door de opslag van Halep. Maar de eerste set werd uiteindelijk een breakfestival bij beide speelsters. Ostapenko sukkelde met haar opslag, maar maakte veel goed met haar harde slagen en winners.

De Roemeense moest veel lopen, maar mocht bij 5-4 toch voor de eerste set serveren. Halep bezweek niet onder de druk en pakte de openingsset met 6-4. In de tweede set begon Halep sterk. Ze liep al snel uit naar een 3-0 voorsprong, Ostapenko maakte te veel unforced errors.

Driesetter

Maar de Letse - amper 20 jaar oud geworden afgelopen week - kwam nog helemaal terug. Het werd 4-4 en Ostapenko ging opnieuw door de opslag van Halep. Met enkele mooie winnaars hing ze met 4-6 de bordjes in evenwicht. Er kwam een beslissende derde set, het publiek genoot met volle teugen.

In die derde set ging het lang gelijk op, maar het jeugdige enthousiasme van Ostapenko haalde dan toch de bovenhand. Het eerste matchpunt bij 5-3 was het goede, de Letse maakte het af met een heerlijke winner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws