Trotse Monami vol lof: "Zo'n overwinning behalen zonder ervaring in de Fed Cup is uitzonderlijk"

Redactie
| 2 reacties
Trotse Monami vol lof: "Zo'n overwinning behalen zonder ervaring in de Fed Cup is uitzonderlijk"

Na amper drie wedstrijden was het Fed Cup-duel van ons land in en tegen Roemenië al gespeeld. België stond op een onoverbrugbare 0-3 voorsprong na de zege van Elise Mertens. Dominique Monami was trots achteraf.

"De twee zeges op zaterdag waren al een verrassing, maar het debuut van Elise maakte het plaatje compleet", opent Monami bij Sporza. "Ik ben ontzettend trots. Elise heeft me vooral op mentaal vlak verbaasd. Hoe langer de match duurde, hoe beter ze in de wedstrijd zat. Ze stond er mentaal. Zo'n overwinning behalen zonder ervaring in de Fed Cup is uitzonderlijk."

Voor Dominique Monami was het haar eerste ontmoeting als kapitein van de Fed Cup. "De sfeer was vanaf de eerste dag super. Er werd goed getraind, maar ook goed gelachen. Die balans is belangrijk. We stonden echt als één team op het terrein en dat maakt een groot verschil. De ploeggeest gaf de doorslag."

Een geheim daarvoor is er niet, maar Monami houdt rekening met de mening van de speelsters. "Ik luister heel veel naar de speelsters en probeer iedereen voldoende aandacht te geven. Iedereen kan belangrijk zijn. Dat hebben ze gewaardeerd", concludeert ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws