Roger Federer verrast zichzelf met weergaloze prestatie: "Ik had dit zeker niet verwacht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Roger Federer verrast zichzelf met weergaloze prestatie: "Ik had dit zeker niet verwacht"

Roger Federer heeft in zijn derde ronde tegen Tomas Berdych nog eens bewezen waarom hij enkele jaren geleden de beste tennisser op deze planeet was. De Zwitser gaf zowaar tennisles aan het tiende reekshoofd en stoomde door naar de laatste 16 in Melbourne.

De prestatie van Federer kwam ook voor hemzelf aan als een grote verrasing. "Ik had dit zeker niet verwacht, ook niet zo'n score", geeft Federer toe. "Zeker het feit dat ik nooit een breakpunt moest redden en dat mijn service heel vlot ging. Dat was toch wel een verrassing voor mij."

"Ik denk dat dit ook een zeer belangrijke mentale test was voor mij om te zien of ik in de match kon blijven, punt per punt. Dat is me gelukt. Ik ben dus heel blij dat ik zo'n prestatie heb afgeleverd. Het is geweldig, natuurlijk ben ik zeer gelukkig hiermee", aldus de Zwitser.

Straffe statistieken

Federer hield zijn Tsjechische opponent constant op zijn baseline en zette hem heel de wedstrijd onder druk. Bovendien had de Zwitser enkele geweldige statistieken. Hij won 39/41 punten op zijn eigen eerste opslag en lukte liefst 20/23 punten aan het net.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws