Mertens verlaat Australië met opgeheven hoofd: "Belangrijke stappen in mijn carrière gezet"

Redactie
| 0 reacties
Mertens verlaat Australië met opgeheven hoofd: "Belangrijke stappen in mijn carrière gezet"

Voor Elise Mertens zat de Australian Open er na twee wedstrijden al op. In de tweede ronde van het dubbelspel ging ze samen met haar Amerikaanse dubbelpartner Louisa Chirico onderuit tegen het duo Petkovic-Lucic.

Mertens kon haar niet kwalificeren voor het enkelspel na haar eindzege op het WTA-toernooi van Hobart, maar trad dan toch aan in het dubbelspel op de Australian Open. "Ik heb hier belangrijke stappen gezet in mijn carrière", zegt Mertens over haar periode in Australië.

Eerste selectie Fed Cup

"Volgende week speel ik mijn volgende toernooi in Sint-Petersburg. Daarna volgt de Fed Cup in Roemenië. Ik heb felicitaties ontvangen van Dominique Monami en het doet deugd om voor de eerste keer in de selectie te zitten", aldus de Limburgse bij Sporza.

Er viel weinig te doen aan het duo Petkovic en Lucic. "Zij waren echt te sterk voor ons. Vooral Lucic, die de smaak te pakken heeft na haar zege in het enkelspel tegen Radwanska. We hebben ons best gedaan, maar het mocht niet zijn. Ik ben al blij dat ik hier mocht spelen. Ik heb twee goede wedstrijden achter de rug", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws