Darcis moet Melbourne verlaten: "Denk dat ik het maximum eruit heb gehaald"

Redactie
| 0 reacties
Darcis moet Melbourne verlaten: "Denk dat ik het maximum eruit heb gehaald"
Foto: © SC

Steve Darcis is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de vierde ronde op de Australian Open. Onze landgenoot was niet opgewassen tegen de Italiaan Andreas Seppi, maar kan met opgeheven hoofd Melbourne verlaten.

Darcis (ATP 71) was vanzelfsprekend ontgoocheld door zijn uitschakeling. Seppi (ATP 89) was op papier namelijk een haalbare kaart. "Ik had heel graag een vijfde set afgedwongen, maar heb het hier en daar laten liggen", weet Darcis. "Ik kreeg de kans om te serveren voor de derde set, maar door de wind verlies ik een cruciaal punt bij 30-30. Dat is jammer."

"Door de omstandigheden was het heel moeilijk spelen. Het was geen goede wedstrijd, maar er was heel veel strijd. We deden allebei wat we konden. Ik ben ontgoocheld, maar denk dat ik het maximum eruit heb gehaald. Nu overheerst de ontgoocheling, want ik voelde dat er meer in zat", zegt onze landgenoot bij Sporza.

"Nu overheerst de ontgoocheling, want ik voelde dat er meer in zat"

Maar Darcis heeft er toch een knappe en goede week opzitten. "Ik ben tevreden over mijn drie weken in Australië. Ik heb goed gespeeld en heb nergens pijn. Dat is positief. Ik moet op deze manier blijven verder werken en dan moet ik in staat zijn om mijn beste klassering te halen", besluit Darcis, die ooit 44e was op de ATP-ranking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws