Haalbare kaarten voor David Goffin en Elise Mertens, Steve Darcis zal moeten hopen op een mirakel

Arjen T'Sjoen
| 4 reacties
Haalbare kaarten voor David Goffin en Elise Mertens, Steve Darcis zal moeten hopen op een mirakel
Foto: © photonews

Het is bijna tijd voor het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Onze Belgische kandidaten voor een goede notering weten wie hun eerste tegenstander zal worden.

David Goffin neemt het in de eerste ronde op tegen de Fransman Corentin Moutet (ATP-83). Vorig jaar kwamen beide heren mekaar al eens tegen op Roland Garros en toen bleek Goffin de sterkste. In de tweede ronde kan Goffin dan Cameron Norrie (ATP-60) tegenkomen. In de 1/8e finales staat mogelijk een topduel met Roger Federer op het programma.

Steve Darcis (ATP-186) is ook al zeker van de US Open en krijgt met een loodzware opdracht. Hij neemt het op tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP-28). Wat wel in het voordeel spreekt van Darcis is dat hij op dit moment de enige confrontatie wist te winnen in 2017. 

Bij de vrouwen kennen ook Elise Mertens en Alison Van Uytvanck hun tegenstanders. Mertens neemt het op tegen de Zwitserse Jill Teichmann (WTA-59). Niet makkelijk, maar in principe een haalbare kaart. Alison Van Uytvanck speelt dan weer tegen de Slovaakse Viktoria Kuzmova, in principe zal dat een gelijkopgaand duel worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws