Dubbeltopper klopt Venus Williams voor het eerst in het enkelspel

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Dubbeltopper klopt Venus Williams voor het eerst in het enkelspel
Foto: © photonews

Bethanie Mattek-Sands heeft in de eerste ronde van de Silicon Valley Classic voor het eerst gewonnen van landgenote Venus Williams.

Mattek-Sands kon de hooggespannen verwachtingen nooit inlossen in het enkelspel. Ze geraakte nooit hoger dan de dertigste plek op de wereldranking in het enkelspel.

In het dubbel werd ze wél een wereldtopper. Zo won ze vijf Grand Slams en bereikte ze de nummer één positie. In het gemengd dubbel won ze drie Grand Slams én pakte ze aan de zijde van Jack Sock Olympisch goud in Rio. In die finale klopte ze Rajeev Ram en... Venus Williams.

Het mag een klein wonder heten dat Mattek-Sands nog zoveel Grand Slams wist te winnen als je bekijkt hoe vaak Venus met de prijzen ging lopen. Naast zeven Grand Slams in het enkelspel won ze er veertien in het dubbel en twee in het gemengd dubbel. Zowel in het enkel als het dubbel werd ze ook nummer één van de wereld. 

In Silicon Valley kreeg Mattek-Sands een wildcard en klopte ze Venus Williams. Mattek-Sands verloor de eerste set na een tiebreak, maar pakte nadien set twee en drie met 6-3 en 6-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws