De straffe cijfers achter de stuntzege van 'wonderkind' Gauff tegen V. Williams

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
De straffe cijfers achter de stuntzege van 'wonderkind' Gauff tegen V. Williams

Cori Gauff sloeg de (tennis)wereld met verstomming door Venus Williams, haar idool nota bene, te kloppen in de eerste ronde van Wimbledon. Hier zijn enkele straffe cijfers over de 15-jarige Amerikaanse.

15 jaar en 125 dagen: dat was de leeftijd van Cori Gauff toen ze Williams versloeg. Daarmee is ze de jongste (kwalificatie)speelster en matchwinnares ooit op Wimbledon.

23 jaar, 8 maanden en 25 dagen: het leeftijdsverschil tussen Gauff en de oudste van de Williams-zussen. Venus is er vorige maand 39 geworden.

4 grand slams: Venus won Wimbledon en de US Open allebei in 2000 en 2001. Ze had dus al vier grand slams op haar palmares staan nog voor dat Gauff nog maar een tennisbal had gezien.

2 games: In de kwalificatie kon onze landgenote Greet Minnen aan den lijve ondervinden hoe het is om tegen de 15-jarige sensatie te spelen. Ze pakte slechts twee games (6-1 en 6-1).

299: Haar hoogste notering ooit op de WTA-ranking. Nu bekleedt ze plaats 313, maar na Wimbledon zal ze wellicht op een nieuw record afstevenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws