David Goffin tankt vertrouwen en blikt vooruit op volgende affiche op Wimbledon: "Speelt vaak ultraoffensief"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
David Goffin tankt vertrouwen en blikt vooruit op volgende affiche op Wimbledon: "Speelt vaak ultraoffensief"
Foto: © photonews

Opdracht geslaagd voor David Goffin. Onze landgenoot stootte op court 17 zonder problemen door naar de tweede ronde op Wimbledon. Bradley Klahn (ATP 87) moest er aan geloven met 3x 6-4. "Ik ben sereen gebleven", reageert de Luikenaar.

Goffin blikte tevreden terug op zijn opener op de All England Club. "Het was goed, ik was heel solide en voelde dat ik beter was dan hij", citeert HLN de 28-jarige Goffin. "Hij kon bij momenten voor briljante shots zorgen, nota bene met zijn linkshandige service en forehand er achteraan."

"Hij heeft goede handen. Ik moest dus opletten, geconcentreerd zijn. Maar ik ben sereen gebleven en heb ook niet al te veel energie verspeeld, wat zeker niet slecht is in het begin van het toernooi", aldus Goffin. 

Nu tegen Chardy

In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen de Fransman Jérémy Chardy. De nummer 81 van de wereld en iemand met wie de Luikenaar het goed kan vinden. "Hij kan erg gevaarlijk zijn, want hij speelt vaak ultraoffensief, met zijn opslag en forehand, zijn twee wapens", weet Goffin.

"Ik zal zo stabiel mogelijk moeten zijn en hem doen kraken. Maar soms kan hij helemaal alleen het spel maken. Ik zal dus zelf ook agressief moeten tennissen, we spelen tenslotte op gras. Mijn vertrouwen staat alleszins op punt", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws