Een bekend zicht: Djokovic toch weer met streepje voor op straffe concurrenten

Een bekend zicht: Djokovic toch weer met streepje voor op straffe concurrenten
Foto: © photonews

Het derde grandslamtoernooi van het jaar staat voor de deur en dus is het de hoogste tijd om de favorieten eens grondig door te lichten. Bij de mannen komen we zoals steeds bij de Grote Drie terecht. Novak Djokovic is als titelverdediger de te kloppen man.

Dat de jeugd er maar niet in slaagt om door te breken, stuit stilaan op verzet bij een deel van de tenniswereld. Toch zullen ook op deze Wimbledon waarschijnlijk Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer de dienst uitmaken. De hiërarchie tussen deze drie is moeilijker te bepalen, al is het logisch dat de nummer één van de wereld begint als favoriet.

NOVAK DJOKOVIC

Daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste is Novak Djokovic de regerende kampioen op Wimbledon. Sterker nog: de Serviër won drie van de vijf voorbije edities. Dan voel je je echt wel goed op het gras. Het vertrouwen is zo groot dat hij zelfs verkoos geen voorbereidingstoernooi te spelen. Op Roland Garros strandde hij op slechts een paar games van de finale. Zijn mindere vorm eerder dit jaar lijkt voltooid verleden tijd.

RAFAEL NADAL

Ook Nadal blijft een geweldig fenomeen, maar komt nu op een ondergrond terecht waar hij niet almachtig is. Op Wimbledon heeft de Spanjaard vaak enkele ronden nodig om onder stoom te komen. Mogelijk wachten er hem in de eerste week enkele lastige hindernissen. Overleeft hij die, dan doet hij toch weer gewoon mee voor winst. Zijn laatste titel op het heilige gras dateert wel al van negen jaar geleden.

ROGER FEDERER

Als er één plaats is waar Roger Federer nog een grandslamtitel kan behalen, is het waarschijnlijk Wimbledon. Het gras is haast zijn natuurlijke habitat en dat onderstreepte de Zwitser nog eens door het toernooi van Halle te winnen, zonder zelfs zijn beste tennis te spelen. Dat komt er in het gedroomde scenario pas aan op Wimbledon. Djokovic en Nadal kloppen in een best-of-5 blijft wel aartsmoeilijk.

WAT MET DE BELGEN?

David Goffin is opnieuw aan de betere hand. Als hij delijn van in Halle kan doortrekken, moet een plaats in de tweede week tot de mogelijkheden behoren. Een duel om naar uit te kijken is Bemelmans-Wawrinka. De Zwitser haalde op Roland Garros weer zijn oude niveau, maar kan op gras minder goed uit de voeten. Hier ligt misschien een kans voor Bemelmans om te stunten.

ONZE STERREN:

*** Novak Djokovic
** Roger Federer - Rafael Nadal
* Dominic Thiem - Stefanos Tsitsipas - Alexander Zverev

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws