David Goffin legt aanpak van zijn coach uit en meldt zich met zijn betere tennis op Wimbledon: "Alle lichten op groen"

David Goffin legt aanpak van zijn coach uit en meldt zich met zijn betere tennis op Wimbledon: "Alle lichten op groen"
Foto: © photonews

Het is toch al even geleden dat David Goffin in aanloop naar een grandslamtoernooi zo goed stond te spelen. Liefst vertaalt zich dat ook in een goede campagne op het heilige gras. Goffin geeft aan dat het vertrouwen er weer is, maar onderschat zijn eerste tegenstander niet.

Goffin tankte onder meer vertrouwen met een finaleplek in Halle. "Ik kom hier met een fijn gevoel aan. Met het vertrouwen van vorige week en enkele goede trainingen in de bagage. Soms kom je hier zonder vergelijkingspunten aan. Vorig jaar was dat het geval en dat voelde bizar. Nu heb ik redelijk wat wedstrijden in de benen", merkt hij op in HLN.

De Amerikaan Bradley Klahn, het nummer 89 van de wereld, moet in principe een opwarmertje worden. Goffin is evenwel zoals steeds op zijn hoede. "Hij is linkshandig, best wel getalenteerd en met een goede arm. Ik zal moeten opletten, want hij kan gevaarlijk zijn. Maar ik heb er wel vertrouwen in, voel de bal goed, heb geen lichamelijke zorgen en mijn tennis is er. Alle lichten staan op groen om er een goede wedstrijd van te maken."

DE BASIS GEHERSTRUCTUREERD

Met Thomas Johansson als zijn zijde als zijn coach is Goffin weer de juiste weg ingeslagen. "In het begin heeft hij een beetje de basis geherstructureerd. Daarna kon hij op die basis beginnen bouwen en een versnelling hoger schakelen. Dat is wat er gebeurd is de laatste weken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws