Sloane Stephens schakelt kampioene van 2016 uit en ligt nog op schema voor nieuwe finale

Sloane Stephens schakelt kampioene van 2016 uit en ligt nog op schema voor nieuwe finale
Foto: © photonews

Titelverdedigster Simona Halep ligt nog steeds op koers om opnieuw de eindstrijd te bereiken op Roland Garros, maar dat geldt evenzeer voor de verliezende finaliste van vorig jaar. Sloane Stephens maakte immers een goede indruk in de achtste finales en zette Garbiñe Muguruza opzij met 6-4 en 6-3.

Stephens - Muguruza was zeker één van de meest veelbelovende affiches van de achtste finales in het dames enkelspel. Muguruza nam de beste start en won de eerste twee spelletjes. Haar opponente verhinderde de dubbele break en knokte zich naar 3-3. Ook in de volgende twee games, die zeer felbevochten waren, viel het dubbeltje aan de kant van Stephens.

MUGURUZA MIST CRUCIALE VOLLEY

De winnares van de US Open 2017 kon met een blanco spel op de opslag van haar tegenstandster de eerste set binnenhalen. Het eerste deel van de tweede set verliep evenwichtig, maar bij 4-3 sloeg Stephens nog een keertje toe. Al was het ook te danken aan het missen van Muguruza. De Spaanse opteerde bij breakpunt tegen voor serve and volley, maar de volley bleef steken in het net.

Stephens kwam dus 5-3 voor, maar Muguruza stribbelde nog wel wat tegen. De tweevoudig grandslamwinnares redde vier matchpunten. Het vijfde was er echter teveel aan. De backhand return geraakte niet over het net. Sloane Stephens neemt het in de kwartfinales op tegen de Britse Johanna Konta.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws