Olympische kampioene roept Kirsten Flipkens een halt toe op Roland Garros

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Olympische kampioene roept Kirsten Flipkens een halt toe op Roland Garros
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens is uitgeschakeld op Roland Garros. Onze landgenote was in haar eerste ronde niet opgewassen tegen Monica Puig, de olympische kampioene van 2016.

Roland Garros is snel geëindigd voor Kirsten Flipkens (WTA 64), die dit seizoen geen match op gravel kon winnen. Onze landgenote begon dramatisch aan de wedstrijd. Ze leverde meteen haar eerste twee opslagspelletjes in en keek zo al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Flipper zette zichzelf toch op het scorebord tegen Monica Puig (WTA 59), maar verloor de eerste set met 6-1. 

Ook in de tweede set was Flipkens op achtervolgen aangewezen, maar de Molse kwam terug tot 4-4 na een heus breakfestival. Puig maakte het verschil dan toch in de tweede set en pakte zo haar ticket voor de tweede ronde. 

Daarin komt ze uit tegen de Russin Daria Kasatkina (WTA 21). Die klopte de Italiaanse kwalificatiespeelster Jasmine Paolini (WTA 210) met 6-2 en 6-3. Flipkens daarentegen stond al 11 keer op Roland Garros, maar kwam nooit voorbij de tweede ronde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws