Snelle exit op Roland Garros voor Belgische nummer twee: "Het werden fouten in plaats van winners"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Snelle exit op Roland Garros voor Belgische nummer twee: "Het werden fouten in plaats van winners"
Foto: © photonews

Nee, het was niet het dagje van Alison Van Uytvanck in haar eerste ronde op Roland Garros. Ondanks het feit dat Sara Sorribes Tormo (WTA 75) op papier een haalbare loting was, ging de Vlaams-Brabantse na drie sets toch onderuit.

Geen tweede ronde in Parijs voor Alison Van Uytvanck (WTA 54). Het verhaal van de Grimbergse eindigde al in de eerste ronde na 1-6, 7-5 en 2-6 verlies tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo. Van Uytvanck speelde echter te wisselvallig om aanspraak te maken op de zege. 

"Natuurlijk was ik wat zenuwachtig, maar ik maakte gewoon te veel fouten" baalde onze landgenote in HLN. "Zij is een lastige speelster met een vreemde stijl. Ik wist dat ik winners moest slaan tegen haar, maar het werden fouten."

'Kon niet erger'

Bij een 3-5 achterstand in de tweede set zag het er heel benard uit voor 'Ali'. Toch sleepte ze nog een beslissende derde set uit de brand. "Het kon niet erger, hè", vervolgde ze. "Knokken was alles dat me nog restte, en dat heb ik gedaan."

Van Uytvanck had na haar halve finale op het WTA-toernooi van Rabat wat pijn aan de elleboog en schouder. Dat wilde ze echter niet als excuus inroepen. "Op training had ik nochtans een goed gevoel. Jammer dat ik het vandaag op de baan niet kon meenemen. Nee, het was niet goed genoeg. Ontgoochelend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws