Belg droomt van galamatch tegen Rafael Nadal: "Na enkele mindere jaren terug rust in mijn hoofd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belg droomt van galamatch tegen Rafael Nadal: "Na enkele mindere jaren terug rust in mijn hoofd"
Foto: © photonews

Kimmer Coppejans staat voor de tweede keer in zijn carrière op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Net als in 2015 kon de 25-jarige West-Vlaming zich plaatsen voor Roland Garros.

In zijn derde en tevens laatste kwalificatiewedstrijd was Coppejans te sterk voor de Fransman Manuel Guinard. "Het waren geen makkelijke omstandigheden", bekent hij in gesprek met Sporza. "We speelden op Court 14, waar best wat toeschouwers terecht kunnen. En de Fransen waren zeer luidruchtig. Ik ben dan ook tevreden met de manier waarop ik deze match heb aangepakt."

De Oostendenaar heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. "Ik had gehoopt, na mijn eerste hoofdtabel in 2015, al wat verder te staan. Na enkele mindere jaren zit ik dankzij mijn team, familie en vriendin opnieuw in een positieve, opwaartse spiraal. Ik heb terug rust in mijn hoofd. En dat helpt om beter te spelen. Dat ik hier nu terug sta, daar doe je het gewoon voor."

Tegen Nadal?

Onze landgenoot is momenteel de nummer 181 op de ATP-ranking. Op Roland Garros droomt hij van de tweede ronde, waar hij elfvoudig winnaar Rafael Nadal tegen het lijf kan lopen. Al wacht eerst nog de Duitser Yannick Mäden (ATP 115). "Momenteel denk ik aan de tweede ronde. Dat zou schitterend zijn. Op langere termijn hoop ik het seizoen in de top 150 af te kunnen sluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws