Titelverdedigster Elise Mertens verslikt zich in zesde reekshoofd in Rabat

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Titelverdedigster Elise Mertens verslikt zich in zesde reekshoofd in Rabat
Foto: © photonews

Elise Mertens zal het WTA-toernooi van Rabat niet voor de tweede keer op rij winnen. Onze landgenote verslikte zich in haar kwartfinale in de Griekse Maria Sakkari.

Elise Mertens (WTA 18) was één van de favorieten om zichzelf op te volgen in de Marokkaanse hoofdstad, maar het avontuur van de Limburgse strandde in de kwartfinales. Daar was Maria Sakarri (WTA 51) in twee sets te sterk voor de Belgische nummer één van het vrouwentennis. 

Mertens stond al snel 1-4 achter, maar kwam toch nog terug tot 4-4 in de eerste set. De 23-jarige Sakkari brak echter nog eens door de opslag van de Limburgse en er stond een 4-6 op het bord. 

Tiebreak

In de tweede set was het Mertens die door een servicebreak een bonus kreeg op de Griekse. Al kwam het zesde reekshoofd terug. Een tiebreak moest beslissen over winst in de tweede set en daarin nam Sakkari al bij al eenvoudig de bovenhand: 6-7 (2/7). 

Geen Belgisch onderonsje in de halve finales dus, want Sakkari kijkt in de strijd om een finaleticket Alison Van Uytvanck in de ogen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws