🎥 Titelverdedigster Mertens imponeert tegen Kirsten Flipkens

🎥 Titelverdedigster Mertens imponeert tegen Kirsten Flipkens
Foto: © photonews

Elise Mertens kon wel een opkikker gebruiken en dan is het altijd fijn om een toernooi te spelen waar je goede herinneringen aan hebt. Mertens stak vorig jaar nog de eindzege op zak in Rabat. Ze zette er nu ook een Belgisch onderonsje met Kirsten Flipkens naar haar hand.

Het was de allereerste keer in hun carrière dat beide meisjes tegenover mekaar stonden. Flipkens kon in het wedstrijdbegin nog wel uitpakken met enkele handige shots. Vanaf 3-3 nam Mertens echter volledig de bovenhand. De Belgische nummer één won de laatste drie spelletjes van de eerste set: 6-3.

ACHT SPELLETJES OP RIJ NAAR MERTENS

Mertens was ondertussen volledig onder stoom gekomen en er was nog weinig wat Flipkens kon doen om haar iets in de weg te leggen. De reeks gewonnen spelletjes op rij van Mertens werd verlengd met nog eens vijf games. Dat waren er dus acht in totaal. Flipkens kwam in de tweede set wel nog op het scorebord, maar meer was haar niet gegund.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de match. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen. Mertens kent overigens al haar tegenstandster uit de volgende ronde. Dat is de Servische Ivana Jorovic (WTA-99).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws