Sterke Bonaventure geeft tennisles en plaatst zich voor hoofdtabel Rabat, Minnen sneuvelt in laatste kwalificatieronde

Sterke Bonaventure geeft tennisles en plaatst zich voor hoofdtabel Rabat, Minnen sneuvelt in laatste kwalificatieronde
Foto: © photonews

Ysaline Bonaventure blijft haar opmars in het damestennis verderzetten. Na een sterk optreden in de Fed Cup tegen Spanje heeft Bonaventure zich nu ook verzekerd van een plekje op de hoofdtabel in Rabat. Haar landgenote Greet Minnen daarentegen is daar net niet in geslaagd.

Bonaventure had al Voskoboeva en Frech opzij gezet. In de derde kwalificatieronde kwam onze landgenote uit tegen de Roemeense Bara. Die kon Ysa weinig in de weg leggen. Bara slaagde er in de eerste set enkel in om het derde spelletje te winnen.

Ook nadien bleef Bonaventure doorstomen en kwam er met 6-1 en 4-0 een zeer heldere stand op het scorebord. Bara keerde nog terug tot 4-2, vooraleer Bonaventure er een eind aan maakte. Na nog net geen uur tennis had de Belgische met 6-1 en 6-2 de winst te pakken.

MINNEN UITGESCHAKELD ONDANKS 6-0-SETWINST

Greetje Minnen had er ook graag bij geweest op de hoofdtabel, maar zij kwam in de beslissende kwalificatiematch net tekort. Ze zal zich wellicht vooral beklagen dat ze de tiebreak van de eerste set niet won. Minnen deelde hierna een droge 6-0 uit, om dan toch te sneuvelen. De Française Ferro was te sterk met 7-6 (7/3), 0-6 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws