Bonaventure en Minnen goed van start in kwalificaties Rabat, andere landgenotes tegen mekaar op hoofdtabel

Bonaventure en Minnen goed van start in kwalificaties Rabat, andere landgenotes tegen mekaar op hoofdtabel
Foto: © photonews

Volgende week staat het WTA-toernooi van Rabat op de kalender en daar zullen heel wat Belgische dames actief zijn. Enkelen moeten zich dan wel nog de kwalificaties overleven. Bonaventure en Minnen staan voor die opdracht. Ze zijn er alvast goed aan begonnen.

Bonaventure heeft een sterke Fed Cup-ontmoeting achter de rug en hoopt die lijn door te trekken op het Marokkaanse gravel. De Kazachse Voskoboeva kon haar enkel in de eerste set iets in de weg leggen. Na een uur en negen minuten spelen, had Bonaventure een overtuigende zege te pakken: 6-4 en 6-1. Haar volgende tegenstandster is de Poolse Magdalena Frech.

Greet Minnen moest tegen de Spaanse Garcia Perez wel de kastanjes uit het vuur halen. In de eerste set bouwde onze landgenote nog een break voorsprong uit. In set twee lukte dat niet, maar domineerde Minnen wel de tiebreak: 6-4 en 7-6 (7/1) dus. De Française Harmony Tan wacht in de tweede kwalificatieronde.

MERTENS - FLIPKENS OP HOOFDTABEL

Intussen is er ook al geloot voor de hoofdtabel en er is een Belgisch onderonsje uitgekomen: Elise Mertens en Kirsten Flipkens zullen het voor de allereerste keer tegen mekaar opnemen. Alison Van Uytvanck treft dan weer de Française Pauline Parmentier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws