Coach van David Goffin maakt zich geen zorgen: "Eén zege kan genoeg zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Coach van David Goffin maakt zich geen zorgen: "Eén zege kan genoeg zijn"
Foto: © photonews

Het ATP-toernooi van Barcelona is alweer op een sisser afgelopen voor David Goffin. Zijn coach Thomas Johansson maakt zich echter nog geen zorgen.

De coachwissel heeft voorlopig geen gunstig effect op Goffin, die er in Barcelona al door Jan-Lennard Struff (ATP 51) werd uitgekegeld. "Ik vond hem de betere speler", aldus Johansson in HLN. "Maar in de tweede set sijpelde zijn energie en focus helemaal weg. Na het verlies van set één voelde het voor hem aan alsof hij de match al verloren had."

"Kijk, als het een 'normaal' jaar was waarin hij al wat zeges behaald had, dan zou hij gedacht hebben: 'Ik ben hier de betere tennisser en nu ga ik dan ook vechten voor set twee en drie.' Maar als je niet veel wint... Dat is de uitdaging waar we voor staan. 120 procent geven drie sets lang en aanvaarden dat je misschien niet altijd je beste tennis gaat spelen maar dat je gewoon die overwinning nodig hebt."

'Eén zege kan genoeg zijn'

Maar er staan de komende weken natuurlijk wel enkele toptoernooien op gravel gepland. "Gelukkig blijft zijn dagelijks niveau op training wel heel goed, het zou tien keer erger zijn als hij niet goed zou tennissen. Daarom blijf ik erbij dat we heel dicht, misschien wel op één zege, van de ommekeer staan."

"Normaal gezien gingen we vroeg naar Madrid (5 mei) vertrekken om daar aan de omstandigheden te wennen", aldus Johansson. "Maar de volgende dagen gaan we beslissen of we er toch niet nog een toernooi (Estoril of München) bijnemen. Ik blijf erbij: één zege kan genoeg zijn. Maar de zwaarste tegenstander is vaak niet de kerel aan de overkant van het net, maar wel jezelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws