An-Sophie Mestach niet verrast door glansprestatie Flipkens: "Zullen snel weer in Wereldgroep I zitten"

An-Sophie Mestach niet verrast door glansprestatie Flipkens: "Zullen snel weer in Wereldgroep I zitten"
Foto: © photonews

De degradatie naar Wereldgroep II is een feit voor het Belgische Fed Cup-team, ondanks fantastische overwinningen in het enkelspel voor Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens. Dat die laatste zo straf uit de hoek kan komen, weet ex-speelster An-Sophie Mestach al veel langer.

"Voor Ysa was het een eerste uitschieter tegen een topspeelster en zal het een persoonlijke overwinning geweest zijn", zegt Mestach over de zege van Bonaventure tegen Muguruza. De capaciteiten van Flipkens zijn al langer bekend. "Iedereen weet wel tot wat Kirsten in staat is."

Vooral de variatie van Flipkens frustreerde haar opponente. "Het is vaak moeilijk voor een tegenstandster om tegen Kirsten te spelen. Dat is de sterkte van Kirsten. Dat maakt dat ze op de Olympische Spelen kan winnen van Venus Williams. Kirsten kan ook dat beetje extra als het Fed Cup is."

Wel zonde dat de ontmoeting uiteindelijk met 2-3 verloren werd. "Het is al een aantal keer dat België nipt verliest. Het is ook al omgekeerd geweest. Ik ben er nog zelf bij geweest toen we van Polen nipt wonnen of van Canada of Rusland. De ene keer is het in je voordeel, de andere keer in je nadeel. Ysa was enorm teleurgesteld. Dat is logisch. Er komt veel spanning bij kijken."

NOG STEEDS BIJ STERKSTE LANDEN

De degradatie is een feit, maar daar tilt Mestach niet te zwaar aan. "Zolang je in Wereldgroep I of II zit, zit je nog altijd bij de sterkste landen ter wereld. We hebben ook al andere periodes gekend. Zoals toen we in de Euro-Africa Zone zaten. Het is niet gemakkelijk om daar uit te geraken. Dat heeft ook een aantal jaar geduurd. Met het team dat we nu hebben, zullen we snel weer in Wereldgroep I geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws