Geen Elise Mertens tegen Spanje: "Maar iedereen ging akkoord met hardcourt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Geen Elise Mertens tegen Spanje: "Maar iedereen ging akkoord met hardcourt"
Foto: © photonews

België moet het komend weekend in de Fed Cup zonder Elise Mertens zien te rooien. De Belgische nummer één vindt het treffen met Spanje niet echt passend in haar programma. Kapitein Johan Van Herck wil er liever geen energie meer insteken.

Mertens is al aan haar gravelseizoen begonnen en paste voor Spanje omdat er ook op hardcourt wordt gespeeld in de Lange Munte in Kortrijk. "Elise heeft die keuze gemaakt en daar moeten wij nu geen energie meer insteken", citeert HLN Fed Cup-kapitein Johan Van Herck. 

Hardcourt

"Er is op voorhand met iedereen besproken welke de beste ondergrond was om de Spanjaarden te bekampen en iedereen ging ermee akkoord dat dat hardcourt was. Daarna heeft zij die keuze gemaakt en daar moeten wij ons nu bij neerleggen."

Mertens wil zich in de perfecte omstandigheden voorbereiden op Stuttgart. Muguruza, een opponente dit weekend, gaat die combinatie Fed Cup en Stuttgart wél aan. "We hebben eerst en vooral de keuze voor de ondergrond gemaakt in functie van onze speelsters", aldus Van Herck. "Dat Muguruza en Suárez Navarro naar hier zijn gekomen, hadden we ergens wel verwacht."

"Dit wordt dan ook een mooie uitdaging, want dat het twee goede speelsters zijn staat buiten kijf. Maar ik denk nog altijd dat mijn team over voldoende ervaring en talent beschikt om deze ontmoeting te kunnen winnen", besluit Van Herck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws