? Serena Williams zet topaffiche naar haar hand, wel andere verrassing van formaat in damestoernooi

? Serena Williams zet topaffiche naar haar hand, wel andere verrassing van formaat in damestoernooi
Foto: © photonews

Die 24ste Grand Slam is er nog niet van gekomen, maar in elk toernooi moet er nog rekening gehouden worden met Serena Williams. Dat heeft ze op Indian Wells nog eens bewezen door Victoria Azarenka te verslaan. Met Sloane Stephens mag een andere topspeelster wel al haar valiezen pakken.

Williams-Azarenka, dat is een match tussen twee speelsters die op nummer één hebben gestaan. Intussen is Azarenka ook wel afgegleden op de rangschikking. Ze staat nog net in de top vijftig, maar kon Serena niet van winst houden. De Amerikaanse bracht in set één twee keer een kloof van twee spelletjes op het bord en schakelde in set twee bij 3-3 nog een tandje hoger.

Williams won zo na twee uur en zeven minuten met 7-5 en 6-3. In de volgende ronde wacht opnieuw een andere topper die niet meteen in haar beste periode zit. De Spaanse Muguruza gaat nu trachten om Serena te bekampen. Bekijk hieronder de hoogtepunten uit de partij tussen Williams en Azarenka. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

ZWITSERS AAN HET FEEST

Voor Sloane Stephens, de US Open-winnares van 2017, zit het toernooi er al op. Ze kende een onvoorstelbare off-day en werd door de Zwitserse Vögele met 6-3 en 6-0 naar huis gespeeld. Bij de mannen vermeed drievoudig grandslamwinnaar Stan Wawrinka de uitschakeling. De landgenoot van Vögele haalde tegen de Brit Evans een set achterstand op en won met 6-7 (4/7), 6-3 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws