Wickmayer vlot naar tweede kwalificatieronde Indian Wells, Bonaventure moet ervoor knokken

Wickmayer vlot naar tweede kwalificatieronde Indian Wells, Bonaventure moet ervoor knokken
Foto: © photonews

De kwalificaties in Indian Wells zijn voorbije nacht van start gegaan. Yanina Wickmayer en Ysaline Bonaventure hebben hun eerste wedstrijd alvast winnend afgesloten. Wickmayer moest hiervoor niet eens zo lang op de baan staan. Bonaventure werd wel serieus aan het werk gezet.

Wickmayer nam de maat van de Luxemburgse Minelli, een speelster die ze vorige week al eens had geklopt in het dubbel op de Challenger van de Indian Wells. In het enkelspel bleek Wickmayer even succesvol. In de eerste set bracht ze een verschil van twee sets op het bord. Ook in set twee was ze overduidelijk de betere: 6-2 en 6-3 na een uur en dertien minuten.

Bonaventure zag aan de andere kant van het net Olga Danilovic staan en de Servische had het voordeel na de eerste set te hebben gewonnen in een tiebreak. In de volgende sets slaagde Bonaventure er wel in om telkens een break uit te lopen. Zo won ze na twee uur en dertien minuten nog met 6-7 (8/10), 6-4 en 6-4.

POOLSE TIENER WACHT OP BONAVENTURE

In de tweede kwalificatieronde krijgt Bonaventure het jonge Poolse talent Iga Swiatek als tegenstandster. Die laatste speelde onlangs nog tegen Van Uytvanck op  het toernooi van Boedapest. Wickmayer gaat het nu opnemen tegen de Japanse Misaki Doi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws