Na dubbelfinale in challenger is Wickmayer klaar voor de hoofdbrok, ook youngsters laten zich opmerken

Na dubbelfinale in challenger is Wickmayer klaar voor de hoofdbrok, ook youngsters laten zich opmerken
Foto: © photonews

Yanina Wickmayer heeft vorige week de stijgende lijn in haar vormpeil nog eens bewezen door op de Indian Wells Challenger de dubbelfinale te halen. Deze week is het eigenlijke Indian Wells aan de beurt. Wickmayer moet kwalificaties spelen om zich te plaatsen voor het prestigieuze toernooi.

Het was aan de zijde van de Amerikaanse Taylor Townsend dat Wickmayer het zo goed deed in het dubbel. De koppels Bascsinszky/Gleason, Hibino/Kalashnikova en Lapko/Minella werden allemaal verslagen. In de finale kwam Wickmayer met haar dubbelpartner Krystina Pliskova en Rodina tegen.

OPNIEUW TEGEN MINELLI

De Tsjechisch-Russische combinatie was wel net iets te sterk. Wickmayer en Townsend werden in een spannende finale verslagen met 7-6 (9/7) en 6-4. Vannacht speelt Wicky haar eerste kwalificatiematch in het enkelspel op Indian Wells. Dan moet ze voorbij de Luxemburgse Minella, uitgerekend een speelster die ze vorige week nog in het dubbel versloeg.

Naast de prestaties van Wickmayer in Amerika vielen ook de verwezenlijkingen van enkele Belgische youngsters op het Tennis Europe-toernooi in Rotterdam op. Amelie Van Impe en Andre Megrabian wonnen bij de U16. Flo Helsen en Morane Meyers behaalden er de dubbeltitel bij de meisjes in de categorie U14.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws